Картини в черно и бяло

Винаги съм харесвал, така да се каже, пестеливото цветово изразяване. Така и аз силно се насочих към работата с графичен материал, а именно туш и перо, както и най-вече молив с цел черно-бяло изобразяване на сюжет. Тази страст си остана в мен и дори след като започнах усилена работа с цветен материал, най-вече заради университета. Все пак с времето увеличих продукцията на цветни произведения оставяйки другите на заден план.

2 Август 2014 – Момче и дракон

Това е една от първите ми работи изпълнени само с черен материал. За първи път пипнах и молив по-твърд от 6В, представляваше изцяло масивен графитен молив.

Самата картина е породена от някакви тийнейджърски мисли, ала съчетава и до днес два от любимите ми символа дракон и меч.

old anime sait

24 Май 2014 – Книги

Това е една от моите учебни работи по някаква тема от университета. Струва ми се подходящо да я кача на празника приятни пожелания за светли бъднини и културно развитие.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

15 Март 2014 – Феникс и Дракон

Една стара картина изпълнена с туш. Пример колко понякога обичам да правя нещата в детайли.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

27 Януари 2014 – Възрастен мъж с лула.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Това е една от завършените ми работи по време на престоя ми в Залцбург. Работих само с черен и бял акрил, като основата е черния и съм вадил постепенно светлините.

Добавям и процеса си на работа, за да се види от къде е тръгват идеите и къде стигат. 🙂 Първото беше съвсем небрежно нахвърляно на блокче, а втората е част от процеса.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Oldwithpipesait 2

И не се сдържах да сложа и обратния вариант на този симпатичен старец – какво би било ако беше нарисуван с черен материал върху белия лист.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13 Януари 2014 – Окото

Една много стара картина изпълнена с молив.

Dragoneyesait

 

 

 

You can find me on: Facebooklinkedinrssby feather
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *